A globalista konzumidiotizmus és egyéb defektek

Mi a plázaidiotizmus? Ide tartoznak az ingatlanpanamák, melyek sporttelepeket, természetvédelmi területeket és nemes egyszerűséggel hajógyárakat tesznek hidegre annak érdekében, hogy hazánkra egyáltalán nem jellemző módon kaszinókat építhessenek, afféle Las Vegassá alakítva az országot! Ezek közé tartozik pl. Sukoró, de ennél sokkal jobban szembetűnőbb az, ami az Óbudai Hajógyári-szigettel történt, itt ugyanis egy nagy múltú hajógyár volt állandó megrendelésekkel.

Nem feledkezhetünk meg a világ egyéb országaiban zajló, pénzügyi oligarchia átkos viselkedésének jelenségeiről sem, melyeket egyetlen halmazban a ,,KONZUMIDIOTIZMUS'' néven tudunk népszerűsíteni. Ezekről is lesz szó.

...és a szégyenfoltot nagy dobra veri a szélsőliberális mádia az MTI-n keresztül. Ennek örömére olvasható lesz itt is.
Nézzük mi történt a Folyamkotró és Kavicsipari Vállalat (FOKA) kikötőjéből elplázult (vö. elplázásított, széturbanizált), konzumidióta területen működő vízirendészet stégjénél, ahonnan naponta járnak ki motorosok, hogy a kajakosokat mentőmellény-nemviselés miatt lefüleljék!

Akinek nem ugrik be a helyszín: ott volt az a HSZ-módosító egyeztetésnek nevezett beszélgetés, mely nagyjából arról szólt, mennyire hülyék a kajakosok. Szerencsére megnyugodhattunk a végére mert kiderült, hogy a rendőrség a Közlekedési Hatósággal viszont nem azok... De térjönk vissza a jelenlegi szédítően informatív hírre!

Add a comment

Budapest, 2008. 05. 29.
Az egykor nemes célok érdekében alapított Óbudai Hajógyár csontvázán, az Óbudai-szigeten folyamatosan megszűntek a kisebb sportlétesítmények. Nem véletlen. Míg ma, 2009-ben hatalmas botrányokkal zajlik a Sukoró környéki ingatlanpanama, Budapesten már sok-sok évvel ezelőtt elkezdődtek azok a folyaamatok, melyek 100-150 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna.
Építik Óbudán az izraeli kaszinót --- Tarlós segítségével, 20 év monopóliummal --- mert megérdemeljük.
Az alábbi cikkbegyűjtés annak érdekében történt, hogy itt is legyen egy tükrözés, ha az eredeti forrás később véletlenül megszűnne...

Megnyerte a Pénzügyminisztérium által kiírt koncessziós pályázatot az izraeli Álomsziget Entertainment Zrt., ennek értelmében a társaság és a szaktárca 60 napig egyeztetnek a szerződés részleteiről. Ha meg tudnak állapodni, úgy legalább 20 évig ez lesz az egyetlen első kategóriás kaszinó a fővárosban, illetve Pest megyében.

Rajtengedélyt kapott a Hajógyári-szigetre tervezett az Álom Sziget részeként megvalósuló zsidó érdekeltségű kaszinó megépítéséhez az izraeli Plaza Centers tulajdonában lévő társaság. Az óriáskaszinó területe 35-40 ezer négyzetméter lesz, ahova 200 kártyaasztalt és akár több ezer nyerőgépet állítanak be. A héber gazdasági megszállást Tarlós István, Óbuda akkori polgármestere is segítette.

A lobbi idején a Főpolgármesteri Hivatalban az is elhangzott, hogy a III. kerületi önkormányzatnak is jóvá kell hagynia a tervet, különben a főváros nem tud mit kezdeni az izraeli javaslattal. Ekkor még Tarlós István volt Óbuda polgármestere, ekkoriban született az a III. kerületi döntés, hogy ha a főváros jóváhagyja, akkor a III. kerület is elfogadja az Álomsziget terveit.

A kizárólagos engedély 20 évre szól a koncessziós szerződés aláírásától, ami opcionálisan 10 évvel meghosszabbítható, a törvény előírása szerint ugyanis a kaszinó paraméterei megfelelnek az első kategóriás kaszinókkal szemben támasztott követelményeknek. Erre az időre a magyar kormány vállalta, hogy ekkora méretű kaszinó megnyitását nem engedélyezi Budapesten, illetve Pest megyében, a zsidók tehát ebben az iparágban is monopolhelyzetet élvezhetnek majd.

A most kihirdetett döntés csak a Pénzügyminisztérium által kiírt koncessziós pályázat megnyeréséről szól, a törvény szerint a nyertes Álomsziget Entertainment Zrt. és a tárca mostantól 60 napig tárgyalhat a részletekről, ezután írják alá a koncessziós szerződést. A tervek szerint a kaszinó legkorábban 2012-ben nyithatja meg kapuit.

A Hajógyári-sziget déli szigetcsúcsán 2003-ban adott el 4,6 milliárd forintért az ÁPV Rt.-től az egykori hajógyár területéből egy 32 hektáros részt. A hajógyári vagyonkezelő társaság 66 százalékos állami tulajdonrészét az izraeli Plaza Centers vásárolta meg. A 400 milliárd forint értékű magánbefektetés keretében a kaszinó mellett többek között szálloda, konferencia- és wellnessközpont, múzeumok, bevásárlóközpont és kiskereskedelmi egységek épülnek.

A Peresz által is kimondott felvásárlás eme beruházásának megvalósítását késleltetheti, hogy régészeti feltárásokat kell végezni, a szigeten találhatóak ugyanis a római kori Hadrianus-palota romjai. Az ehhez esetlegesen kapcsolódó leletek felkutatására most végzik a megelőző feltárásokat.
(Forrás: Index)
Add a comment
2006.: Budapest igent mondott a Hajógyári-szigeti luxusberuházásra. Az alábbiakbn nézzük meg, hogy a hajógyártásra alkalmas fővárosi területeinket hogyan szeretnék Las Vegassá alakítani! A Velencei-tavi Sukoró ugyan ,,csupán'' természetvédelmi terület és sportcentrum, az Óbudai Hajógyári-sziget viszont valami egészen más...

Törvénytelenül és a zöldterületeket pusztítva egyezik bele a fővárosi önkormányzat a Hajógyári-sziget beépítésébe. Zsinka szerint a városházi pártokat megvásárolta a befektető Plaza Centers. A Fővárosi Közgyűlés zöld utat adott az óbudai önkormányzat tervének, hogy a Hajógyári-sziget déli részén, az egykori gyár területén magánberuházásból szálloda, konferenciaközpont, apartmanok, kaszinó, wellnessközpont, valamint sportpályák épüljenek.
obudai_szigetterv


Az Álomsziget Kft. és az izraeli Plaza Centers a Hajógyári-szigetre tervezett 400 milliárdos szálloda, kongresszusi központ és szórakoztató negyed beruházása váltotta ki a legélesebb reakciókat a közgyűlésben. A beruházó 14 és fél milliárd forint értékű közcélú fejlesztést is vállalt, így a többi közt árvízvédelmi létesítményeket épít, és elvégezteti a Hadrianus palota régészeti feltárását. A fejlesztés nem érinti a nyaranta megrendezett Diáksziget területét. A fővárosi Fidesz és MIÉP-frakció nem támogatta az előterjesztés elfogadását, ám a többség egyetértett a tervvel. Ezzel a főváros zöld utat adott a magánbefektetői beruházás megvalósítására.
Add a comment