Támadások vízitúrázók ellen, lopások

Tekintettel arra, hogy a mai magyarországi média a kisebb-nagyobb bűnesetek elkövetőinek etnikai hovatartozását elkendőzi --- hivatkozván a bűnözők emberi jogaira --- létrehozunk egy olyan cikksorozatot, amelyben nem kendőzünk el semmit.

Felhívás

Ha olyan esemény ért hazai- vagy határon túli vízitúráidon, amelynél egyértelműen lopás vagy kirablás, testi fenyítés történt, várjuk írásodat, melyet közzéteszünk. Ugyanígy várjuk mindazon ötleteket, melyek a védekezésre, a lopások elkerülésére csodálatos megoldásokat írnak le. ( info [KUKAC] tengerikajak [PONT] info )
Szlovákiában alaposan körül kell néznünk, merre evezünk vízitúránk során.
A hír egyszerű, mint a bot. Figyeljük meg!
Alábbiakban olvasható a kenutura.tag.hu oldaláról áttükrözve egy kis színes összeállítás.
A parton figyelőszolgálatot kiépítő helybéliek 50 – 150 fős vegyes felnőtt – gyerek csapata rohanta meg a túrázókat. )Elsősorban lopás történt, de több esetben még kövekkel is megdobálták őket.

Aki a Csallóra megy készüljön fel, hogy Pozsonyeperjesnél (balparton), Gútánál (felső híd előtt a jobbparton, alsó híd alatt a balparton) a helyimegtámadhatja a hajókat, és még kövekkel is megdobálhatják.

Aki a Laborcra megy készüljön fel, hogy Lasztomérnál a helyi (szerk.: cigány) kisebbség megtámadhatja a hajókat, és még kövekkel is megdobálhatják.

Aki az Ondavára megy készüljön fel, hogy Sztropkónál, Hencfalvánál, Alsógyertyánnál a helyi kisebbség megtámadhatja a hajókat, és még kövekkel is megdobálhatják.

KÉREM JELENTKEZZENEK akiket támadás ért a fenti vagy bármelyik folyókon !

...és ide is írjatok, hogy itt is megjeleníthessük a híreket!

------------------

Zárszóként megjegyezzük, hogy a cigányveszélyre nem ,,helyi kisebbségként'', hanem ,,cigányveszélyként'' kell felhívni a figyelmet, mert így az ember sokszorosan meggondolja, merre viszi a családját nyaralni.

Add a comment

Ha vízitúrád alkalmával kikötsz valahol, és kenudat, kajakodat helybéli érdeklődők megrohanják, mint Szomáliában a segélyszállító teherautót, furcsa dolgokat tapasztalhatsz.


Szerepeljen itt egy hír, amelyiket a vezető portálok többsége (pl. Index, Stop, MTI stb.) már leszedtek az Internetről, biztosan nem tartják fontosnak. Nekünk azonban fontos ez is.

---------------

2009.07.24.

Lopás miatt félbeszakadt a Tiszatúra

Az egyik túrázó, Pregitzer Fruzsina színművésznő mondta el, milyen rosszul végződött az idei Tiszatúra péntekre virradóan


Hagyományosan Szatmárcsekéről indult a Tiszatúra, sok pesti résztvevővel, igen jó hangulatban. Az éjszakát a társaság Tiszamogyoróson a kempingben töltötte, ahol sokan szeretettel vették körül a résztvevőket, igyekeztek jó hírünket kelteni.

Reggelre kiderült, mások inkább a túrázók anyagi javaira pályáztak, és az éjszaka lecipzározott sátrakból pénzt, értékeket iratokat loptak el. – Még most is végigfut a hideg rajtam, ha arra gondolok, hogy a mellettem alvó fiamat akár le is üthette volna a tolvaj, ha felriadunk – mondta a művésznő.

A feljelentést követően a záhonyi rendőrkapitányság eljárást indított, ami talán hamarosan eredményt hozhat, remélem legalább a legfontosabb iratok előkerülnek. - Sajnos a jó hírünknek vége, én mint tiszteletbeli szabolcsi hiszen 20 éve itt élek, reggel óta hallgatom a keserű szavakat – tette hozzá Pregitzer Fruzsina – sajnos olyan szintű a veszteség, hogy bár a tervek szerint vasárnap ért volna véget a túra, úgy döntöttünk félbeszakítjuk. Én nem adom fel, jövőre újra elindulok, nem hagyom, hogy a fiamnak ez legyen a meghatározó élménye!

(SZabolcsOnline, google által leindexelt verzió itt olvasható )


Mit tehetsz akkor, ha olyan emberek állják körbe a hajódat, akiktől félsz?
  • Adsz a csemetéknek ropit, kekszet, és megvárod, amíg nagy örömmel elszáguldanak vele. Ezután leépíted a falka többi tagját azzal, hogy azonnal indulnod kell. Aztán mész.
  • Nem emelsz kezet senkire, különösen a csemetékre nem, mert ez azonnali ok a lincselésre és megjárhatod. Az agresszió az ösztönlénynél agressziót szül.
  • A körbeállás egyik algoritmusa az, hogy amint egyik kisgyereknek megtetszik valami (pl. a késed), megfogja, és visítva követeli, hadd próbálja ki. Ekkor döbbenten nem tudsz mit mondani csak azt, hogy hú, vigyázz, az nagyon éles, tegye le. Ha mégsem sikerül, elrohan vele. Ez neki lépéselőny, mert mindenki tudja, hogy ha a túrázók kétfelé szakadnak, akkor védtelenebbek. Ne engedd, hogy bármit felemeljenek hajódról, mert azzal elfuthatnak!
  • Ne rakj kikötés előtt a hajód deckrészére semmi könnyen mozdíthatót, semmi olyan dolgot, ami értékes. Olyat se, ami nincs többszörösen a hajóhoz kötözve. A csavaros karabiner sem elég, vastag kötéllel, jó bonyolult csomókkal kötözz a hajóhoz mindent.
  • Kamera, gps, telefon, meg hasonló ne legyen kéznél. A telefonodat kapcsold ki ha nem ma barnultak vesznek körül!
  • Nézd őket embernek (állítólag azok), mert ha észreveszik hogy lenézed őket, esetleg udvariatlan vagy, ők is azok lesznek. Kérd meg őket, hogy énekeljenek nektek, mert hallottad, hogy errefelé a cigányok szépen tudnak, még kórusban is. Egyből befogadnak... (persze utána is vigyázz mindenedre)
  • Talán a legfrappánsabb: köss ki, intézd el az emésztőszervrendszeri dolgokat (jó alaposan szard ki magad), aztán húzz onnan a fenébe...
  • Figyelem: az induló hajókat megdobálhatják. Nézz körül a parton, hogy kövek, botok üvegek vannak-e.
Add a comment
Korábban hírként szerepelt, hogy a tiszai helyi bűnözés a túristák, vízi túrázók kirablására (is) szakosodott. A vallalkozoinegyed.hu portál google által letárolt oldaláról származik az alábbi írás. Elolvasása megszívlelendő. (Kérlek, ha a mai magyar divatnak megfelelő ,,politikailag korrekt'' tartalmat vársz el, látogass garantáltan szélsőliberális oldalakat!)
Add a comment