Extrémadó, biztosítások, egyéb anomália

Csak úgy, mint a jelenlegi gazdasági háború összes áldozati országába, hazánkba is begyűrűzött a biztosítótársaságok pénzéhes lobbija, akár egy hívatlan kígyó.
Annak idején, amikor a kizsákmányolók kis csoportja politikai és gazdasági uralmának kormányrendelete 2006-ban megtörtént, szinte mindenki felhördült, értetlenül szemlélve az eseményeket, a szakmai indokokra rákérdezve --- de a dolgok válasz nélkül maradtak, illetve valami csúsztatás-sorozattal lekerült a napirendről.
A média még hatalmas visszhanggal kiemelte a barlangkutató geológusokat a bűvös körből, és ezzel az ,,igazságszolgáltatás'' a közemberek, abszolút laikusok felé megtörtént. Más kérdés, hogy a médiademonstráció után a barlangkutatók maradtak ,,extrém sportolók''...
  • Egészségesen akarsz élni?
  • Olyan sportot vlasztottál, amely alapján idehaza meg vagy bélyegezve?
  • Télen snowboard van a lábadon?
Ez utóbbi esetben is extrém sportolónak minősülsz (még tanpélyán is), mely szerint baleset esetén más kategóriába sorolnak a kórházi ellátásban.
Egy olyan dologról lesz itt szó, melynek töredékéért az egyik legkeményebb hajós nemzet, a görögök már fél Athént szétvernék kicsi szilánkokra. Ennyit a szakmai kollégiumok és a többi névtelen sügér munkájáról: a lobbizó Generali meg a többiek odatolták a kötvényüket és törvényt alkottak egy biztosító társaság belső szabályzatából, csupán azért, hogy a sok agymosott ember még többet fizessen a semmiért.

Itt olvasható a 2006. decemberi törvénymódosítás és annak vágatlan története, amely létrehozott egy jogfosztott kasztot a társadalomban.
A források nagy része törlődött az internetről, mintha a kormányrendelet létrehozásának nyomait szándékosan el akarták volna tűntetni. Ez van. Abszurdisztán, 2009. Avagy maradj otthon, nézd a tévét, sörözzél, olvasd az agymosó bulvársajtót és csak tömegsportokkal foglalkozz...

ha tovább olvasunk alább ebben a felemelő témában, ma már ne igyunk kávét...
Remélem senki sem csodálkozik:

Bővebb információt nem áll érdekemben megtudni (halhatatlanokat sosem érdekel kórházi ellátás), de hátha valakit mégis érdekel mi ez.
Add a comment

[az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa törvény) 2. § a) pontjához, illetve a közösségi vámjog végrehajtásáról szóló 2003. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Vámkódex) 2. §-ához]
Horvátország 2013. július 1-jén csatlakozik az Európai Unióhoz. Ezzel kapcsolatban tisztázni szükséges, hogy a horvát kikötőkben állomásozó hajók kapcsán merül-e föl a magyar hajótulajdonosoknak Magyarországon áfa-, illetve vámfizetési kötelezettségük.

Add a comment

Korábban már írtunk erről.

Azóta semmi sem változott.

A konzumidiotizmus megmaradt.

Itt meg passzívan minden túraszervező cég és egyesület beletörődik mondván, hogy a kiskaput úgyis megtalálja. Hihetetlen: néhány igen közismert túráztató cég még a honlapján is szerepelteti a biztosítók szolgáltatásait (biztosításközvetítésnek nevezik ezt hivatalosan) --- ezzel mintegy elismerve, hogy az ,,extrém biztosítás'' léte teljesen helyénvaló. Azok is, akik annak idején szájfröcsögve káromkodtak erről a szakmai fórumokon. Gratulálunk mindenkinek. Főleg aki ezeket a kormányrendeleteket és a rendeletek ,,finomítását'' megfogalmazza.

Dől a pénz mi?

Továbbiakban a már korábban leírtakat olvashatja mindenki (kisebb frissítésekkel), mellyel felmutatjuk:

semmi sem változott.


A rossz hír hozóját sosem szeretik, az érintettek pedig az igazság kimondóját sem. Így honlapunkat egyetlen biztosítótársaság sem fogja örömmel nézni, de azok a túráztató cégek sem, akik honlapjukon a fent említett ún. biztosításközvetítéssel foglalkoznak.

Még egyszer hangsúlyozzuk a fergeteges tényt: azok a cégek, melyek tagjai szintén fel voltak háborodva a 2006-os törvényrendeletektől, ma már --- talán égve a nyereségvágytól --- reklámozzák a biztosítók ,,termékeit''... Honlapjukon a biztosítás szükségességét egyszerűen ,,kötelezőként'' tüntetik fel --- járj utána. (Biztos nem jutalékért teszik ezt, ne legyünk rosszmájúak...)
* * *
Csak úgy, mint a jelenlegi gazdasági háború összes áldozati országába, hazánkba is begyűrűzött a biztosítótársaságok pénzéhes lobbija, akár egy hívatlan kígyó. Ahogy korábban már leírtuk a teljes történetet a korabeli sajtócikkeket is archiváló whitewater.hu oldalára irányítva az olvasókat, most tudatjuk az örömhírt: Horváth Ágnes asszony trónörökösei fogtak néhány szakkönyvet (vagy 1-2 internetes keresőt), és jobban elmélyedtek az extrém sportok világában. Most legalább létre bírtak hozni egy még teljesebb listát, melyet a mai kor Magyarországában mindenképpen deviánsnak tartanak. TAPSOLJUK MEG ŐKET! Van még néhány hasonló sport. Leírjuk ide segítve ezzel a fantasztikus gyűjtőmunkát?


EXTRÉM SPORTNAK MINŐSÜL AZ, HA AZ ADRIÁN KITESZED A TENGERI KAJAKODAT ÉS BELEÜLSZ !!! Kérdés: ha a Dunán ülök tengeri kajakomba vagy a Balatonon, az is tengeri kajakozásnak számít? Ha kiviszem a tengeri kajakomat tengerre, de a parttól csupán 10 m-re távolodok el, mert félek a mély víztől, akkor is extrém vagyok? Ha síkvízi versenykajakkal megyünk tengerre mert éppen ott verseny van, akkor az már nem tengeri kajakozás?


Egy biztosítás (a társaság nevét portálunk elvből nem említi, honlapjára sem fog mutatni link) díjtáblázata szerint egynapi kajakozás 1200 forintba kerül nekünk, melyet a társaságuk részére kell befizetnünk biztosítás címén. Egy egyhetes kajaktúra így 8400 forintba kerül még pluszban. Az viszont nem derül ki sehol sem, hogy a lehetséges baleset az mire vonatkozik. Beleállt egy tüske a lábába a lúzernek, esetleg leégett a napon evezés közben?
Hol van az a baleseti statisztika, amely alapján extrém sporttá minősítették a tengeri kajakozást? (ITTvan egy: A 2009-es évre szóló, hivatalos forrás alapján.)
A szakmai szinten történő balfék döntések, a pénzoligarchia ilyen szintű előretörése szép csendben zajlik. Senki sem törődik vele, a hazai tüntetések másról szólnak mostanában.
Annak idején, amikor a kizsákmányolók kis csoportja politikai és gazdasági uralmának kormányrendelete 2006-ban megtörtént, Fa Nándortól kezdve szinte mindenki felhördült, értetlenül szemlélve az eseményeket, a szakmai indokokra rákérdezve --- de a dolgok válasz nélkül maradtak, illetve valami csúsztatás-sorozattal lekerült a napirendről. A média még hatalmas visszhanggal kiemelte a barlangkutató geológusokat a bűvös körből, és ezzel az ,,igazságszolgáltatás'' a közemberek, abszolút laikusok felé megtörtént.
A többiek meg kussoljanak...


Összesítve a szennyhír lényegét:


Az érintett extrém sporttevékenységek a következők (az Ebtv végrehajtási utasítása szerint, 217/1997. Korm. rendelet): vízisí, jet-ski, vadvízi evezés (rafting), hegy- és sziklamászás a V. foktól, magashegyi expedíció, barlangászat, bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping), falmászás, roncsautó (auto-crash) sport, rally, hőlégballonozás, félkezes és nyílttengeri vitorlázás (igen, a címeres biztosító a nyílt tengerit egybe írta), sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, műrepülés. Fontos itt megjegyeznünk azt is, hogy hazánk a világon az első olyan ország, ahol az extrém sport média-kifejezés jogi fogalmát –-- és nem meghatározását! –-- a magyar Országgyűlés iktatta törvénybe, Érdekes lehet egy tanulmány erről a jogdogmatikai szempontokat is ecsetelve. A lényege a dolgoknak az, hogy a biztosítási lobbi útja gondosan elő lett készítve.

Extrém sportoknak minősülnek 2008 évében az alábbiak:
  • Búvárkodás 40 m-ig, jetski, vízisí, wakeboard, parasailing, „banánozás”, „air-chair”, vadászat, quad, surf, kitesurf, windsurf, vitorlázás, görkorcsolya, gördeszka. Csak a földrajzi Európa területén --– kivéve szovjet utódállamok: sziklamászás és hegymászás, falmászás, rafting, hó-rafting, vadvízi evezés, canyoning, hydrospeed, tengerikajak, mountain-bike (kivéve downhill), mountain-board, triál és BMX kerékpár.

A csoportosítás lényege, hogy már felfedezték, vadvízen nem csupán evezni lehet. A tengeri kajakozás viszont annyira sokrétű, hogy idehaza még a legkomolyabb túráztató cégek sem tudják, hogy az északi népek hogyan űzik ezt a sportot. A hazai tengeri kajakozás az északiakéhoz képest csupán nevetséges strandfokozat. Kit kérdez egy ilyen döntés kapcsán egy biztosítási ügynök, és egy olyan superman, aki létrehoz vagy módosít egy kormányrendeletet?!


Nyílt kérdés

Kedves illetékes minisztérium, kedves biztosítós lobbicápák, kedves kizsákmányolók kis csoportjának politikai és gazdasági uralkodói!

A tengeri kajakozás fogalma milyen szinten áll Önöknél? Kit és milyen sportköröket kérdeztek meg erről, amely alapján döntéseiket meghozták? Esetleg Korfun kérdeztek egy strandkajak-kölcsönzőt, vagy Norvégiában egy ottani sportszövetséget? Mit válaszoltak a norvégok? Ki tudtak-e térni a közismerten hajósnép hírében álló görögök őszinte ütése elől?

Mit szólt mindehhez a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és az egyéb magyar sportszövetségek, akik még csupán alakuló sportnak látják a magyar tengeri kajakozást?gorog tengerikajak tura szporadok


Jó éjszakát Önöknek, és gratulálunk!


tengerikajak.info
Add a comment