Somnium verum evadit --- Az álmok valóra válnak

Ebben a kategóriában olyan egyéni sportteljesítményekről lesz szó, melyek szégyenletes módon nem szerepelnek sűrűn a magyarországi ,,médiában'', ahol inkább ún. celebek és egyéb ,,gender nonkomform'' véglények uralják az agymosás műsorszóró fellegvárait.
Röviden elsőre ennyit, ami talán elég is...
kopar kihivas boritA mindenki által tisztelt Kopár István író-olvasó találkozót és élménybeszámolót tart
2014. október 29-én 19 órakor
Helyszín: Budapest 1051. Nádor u. 32. (MSZ EDDSZ székház)
Megközelíthető: a 2-es Metro Kossuth téri állomásától (240 m), 15-s autóbusszal, 2-s villamossal és 70,78-as trolikkal.
A gépkocsival érkezők könnyen találnak a környező utcákban parkolóhelyet, melyek azonban 20 óráig fizetősek.
A találkozót követően Kopár István dedikálja Kihívás I-II. című könyvének új, javított kiadását, melyet a helyszínen, kedvezményes áron meg is lehet vásárolni.
A könyvről és az előadóról ITT található további információ
 
Add a comment
Rakonczay Gábor új könyve (mely az út alatt vezetett hajónapló alapján íródott Magyarországon) a Jaffa kiadó gondozásában jelenik meg 2013. Szeptember 13-án.
Az Atlanti-óceán kelet – nyugat irányú átkenuzása.
Egyedül.
rakonczay 2013 konyv
Rakonczay Gábor 2011-ben a világon elsőként kenuval vágott neki, hogy átkeljen az Atlanti-óceánon. A transzatlanti kenuzás 16. napján a hajója egy viharban felborult és Gábornak nyoma veszett.
A magyarországi fősodratú média bizonyos feltételezésekből táplálkozott --- melynek hitelessége néha némi kívánnivalót hagy maga után. Ezt sokan követték, de vannak akik nem. Ha valakivel megszűnik a kapcsolat, az sosem jelenti azt, hogy az illető leírható. Ha valakivel megszűnt a kapcsolat, akkor csupán megszűnt a kapcsolat, ennyi. Nem árt néha felülbírálni egyes újságírók, bloggerek véleményét -- vagy ignorálni.
A könyv jelenleg szinte az egyetlen hiteles beszámoló az emberi akaraterőről, az élni akarásról, az egész útról.
 
Add a comment

Végvári Tamás tovább folytatja Európa partvonalát lekövető, több ezer kilométeres kajaktúráját Törökországtól..
Tekintettel arra a szomorú tényre, hogy Magyarországon a Közlekedési Főfelügyelet által karbantartott hivatalos hajózási szabályzat egy hazai tavon 1500 méteres korlátot állapított meg a tengerekre tervezett kajakok számára, Európa egyéb országaiban inkább célravezetőbb egy hosszabb kajaktúra lebonyolítása, mint hazánkban egy rövidebb, pl. a Balatonon.
Félretéva a Hajózási Szabályzat szapulását, hamarosan Tamás Spotja ismét rajzolja majd a nyomvonalat a google térképére...
 
Add a comment

dul adam2
A hemofília az egyik legrégebben ismert vérzési rendellenesség, ezt már az ókorból fennmaradt írásos feljegyzések is bizonyítják. Fájdalmas tünetei, mint pl. az ízületi vagy izom vérzés, rendkívül megnehezítik a betegek életét és visszafordíthatatlan mozgásszervi károsodásokat okoznak.

--- Lehet-e így evezni, kajakozni, esetenként tengeren kajakozni ezzel a betegséggel? 

--- Bizonyítva: lehet. 

Alábbiakban Dúl Ádám eddigi teljesítményéről lesz szó, átvéve a tartalmat a mandiner.hu-ról.

Add a comment

--- mindezt kajakkal természetesen.

Mai rohanó világunkban lépten-nyomon találkozhatunk maratoni versenyekkel, de ezek hazánkban eddig ,,csak'' kisebb távokról szólnak, melyeket halandók is befuthatnak. Itt nem a megszokott távokról lesz szó. 

1691 petri tamas

Petri Tamás 245 kilométerre és tíz méterre javította meg az állóvizes kajakozás világcsúcsát, de nem ez a legjobb eredménye, tavaly ugyanis 23 óra alatt 250 kilométert evezett Szolnokon.


A finnországi Lahtiban, a Joutjarvi tavon rendezték meg a Midnight Ultra Maraton elnevezésű 24 órás kajakversenyt, amely ugyan a ’90-es évek óta létezik, de most először gyűlt össze kisebb-nagyobb nemzetközi mezőny, köztük Petri Tamással, aki a Dunán készült a viadalra.

Add a comment

Alkategóriák

2016 --- amikor előre senki sem tudja, mit fogok tenni és merre megyek.

2016 június 11-én a budapesti Margitszigetről elindultam egy telitömött, saját tervezésű és építésű kajakkal lefelé a Dunán. Csak nagyon kevesen tudták, hogy nem csupán a Gemencig megyek.
Mindent azonban még ma sem tud senki. Oka ennek olyan személyek magyarországi léte, akik az indulásomig gátoltak a munkáimban. Rengetegen voltak, csupán a rosszindulat dolgozott bennük a személyiségzavaraikkal együtt.
Utam dinamikusan alakul és egyáltalán nem én döntöm el a nyomvonalam mibenlétét, hanem a sors, melyet az indulásom alapozott meg.

A jelenlegi térképen látható nyomvonalakat, útpontokat utólag frissítem. Amint egy nagyobb szakasz elérte teljességét, azonnal jelezni fogom.