Hajóépítés, lapátkészítés

Eredetileg itt kajaképítéssel és kajaklapátok gyártásával, javításával kapcsolatos írásokat akartam gyűjteni. Azonban van néhány érdekesség vagy esemény, ami szintén ide sorolható, így azok is itt vannak. Végül gondoltam egyet és anarchista-egoista diktatúrával a velem kapcsolatos hajó- és lapátkészítéseket is feltöltöttem ide. Így egy romantikus turmix állt elő, ami kibillenti az eseménytelen vasárnap délutánt is.
Repkentyű 1
Új feladványt kínálunk a magyarországi Hajózási Szabályzat alkotóinak figyelmébe.
A "Mi ez?" illetve a "Definiáljuk még pontosabban az alábbi kép furcsa jellegét" című pályaművünk kiírója névtelenségbe burkolózik. 
Közismert, hogy hazánkban a világon egyre népszerűbb "Stand Up Paddle" névre keresztelt vizi alkalmatosságok használóit a Dunán fejenként 50 ezer forintra bírságolták "ismeretlen vízi jármű használata" bűntette miatt, várható, hogy az alábbi képeken szereplő járművek használatáért is hasonlóra számíthat az ember a Dunán, Tisza-tavon. Ez nem irónia, hanem sajnos a szomorú valóság nyersen tálalva.

 

Add a comment

1. mottó:
--- Képzeld, végeztek a karbonozásommal!
--- A kajakodon?
--- Nem, a személygépjárművemen!!!
2. mottó:
--- Képzeld, végeztek a karbonozásommal!
--- A személygépjárművemen?
--- Nem, a kajakomon!!!

 
Optikai tuning. Olyan, mint a smink, de valami más, ez tartósabb.
Mai rohanó világunkban többen azt hiszik, hogy ez is olyan technológia, mint általában a fém megmunkálása. Csakhogy ez csupán 50-60, míg a fém uralása több ezer évre vezethető vissza. Két külön árkategória, két külön szakterület, tapasztalat. Az egyiket manapság divatosabb nevén HI-TECH-nek nevezik.

autó hűtőrács, optikai tuning, autó karbonozása


Miért kellett a fentieket ilyen nevetségesen leírnom?
Mert vannak, akik az optikai tuningot, autó karbonozását vagy karbonfóliázását csupán arra használják önmaguk szerkezetein, hogy azzal is mutathassák, hogy nekik mi mindenre telik. Ezen emberek nagy része nincs tisztában azzal se, mit kér, kérésének mik a körülményességei, az mekkora tapasztalatot és szakértelmet igényel, melyet egyetlen iskola sem tanít, csak a kompozitos munkatársak esetleg pont a világ másik felén. Nos, azt hiszem ezt a monológot itt be is fejezem.
A kép mindenesetre szemlélteti, hogy nemcsak hajókat lehet építeni, hanem díszíteni is lehet karbonnal, kevlárral --- akármit. Még lámpaburát is.
Ha kifizetik...
Mert manapság mindent ,,akciósan'' kérnek, erőltetnek bemutató darabokat, miközben rejtve csupán saját autójukat akarják lekarbonoztatni, vagy taxijukat jutányosabban lefóliázni, hogy intézményesen megsárguljon...
Ilyen világot élünk.
Add a comment

A Magyar Formatervezési Díj 2013 kiállítását a nagy érdeklődésre való tekintettel, meghosszabbította a kiállításnak otthont adó Műcsarnok (1146 Budapest, Dózsa György út 37.), így a tárlat október 27-ig tekinthető meg a nyitvatartási rendjének megfelelően (K-Sze, P-V: 10.00-18.00; Cs:12.00-20.00).

Magyar Formatervezzési Díj 2013
Add a comment