Anomáliák

Mai rohanó világunkban a mindenfelé elburjánzott hírek áramlása önnön tudatunk felé olyan stílusban történik, amelyben a valódi tartalom esetenként elferdül, mert átköltik. Ha valahol azt halljuk és olvassuk, hogy a Nemzetközi Tisza-túra egyes résztvevőit kirabolták, általános csodálkozással vesszük tudomásul, hogy az elkövetők esetleges cigány származásának tisztázása után a hírportálokról (pl. index, stop, mti) eltűnik a bűncselekmény híre --- míg más meg ott marad. Ezt kettős mércének és cenzúrának nevezik, amely lassan olyan szintűvé válik, mint amilyen a legdurvább kommunista időszakokban volt.
Ugyanilyen módszerekkel egyéb híreket is elkendőznek vagy teljesen mássá alakítanak, néhol nevetségessé is teszik. Nos, itt ilyenekről nem lesz szó, nem ferdítünk, nem módosítunk. Leadjuk a szart úgy, ahogy van. Csak arra szeretnék mindenkit kérni, hogy olvasson utána a témának minden oldalról, ne vessünk el csípől valamit --- mint egy jól kondícionált pavlovi kutya --- csak mert nem ezt hallottuk a fősodratú magyarnak mondott posztkommunista-neoliberális sajtóból.

Alkategóriák

Még 2009-bent elindítottunk egy kisebb gyűjteményt azon célból, hogy egy helyen legyen összegyűjtve minden olyan információ, mely a horvát idegenforgalmi törvénymódosításokról, valamint a számunkra elmebetegnek tűnő rendelkezésekről szólnak.
Azóta bővült a kör, már más megvilágításban is szemezgethetünk: legnagyobb örömünkre például magyar rendőrökkel is találkozhatunk odakinn.
Csak úgy, mint a jelenlegi gazdasági háború összes áldozati országába, hazánkba is begyűrűzött a biztosítótársaságok pénzéhes lobbija, akár egy hívatlan kígyó.
Annak idején, amikor a kizsákmányolók kis csoportja politikai és gazdasági uralmának kormányrendelete 2006-ban megtörtént, szinte mindenki felhördült, értetlenül szemlélve az eseményeket, a szakmai indokokra rákérdezve --- de a dolgok válasz nélkül maradtak, illetve valami csúsztatás-sorozattal lekerült a napirendről.
A média még hatalmas visszhanggal kiemelte a barlangkutató geológusokat a bűvös körből, és ezzel az ,,igazságszolgáltatás'' a közemberek, abszolút laikusok felé megtörtént. Más kérdés, hogy a médiademonstráció után a barlangkutatók maradtak ,,extrém sportolók''...
  • Egészségesen akarsz élni?
  • Olyan sportot vlasztottál, amely alapján idehaza meg vagy bélyegezve?
  • Télen snowboard van a lábadon?
Ez utóbbi esetben is extrém sportolónak minősülsz (még tanpélyán is), mely szerint baleset esetén más kategóriába sorolnak a kórházi ellátásban.
Egy olyan dologról lesz itt szó, melynek töredékéért az egyik legkeményebb hajós nemzet, a görögök már fél Athént szétvernék kicsi szilánkokra. Ennyit a szakmai kollégiumok és a többi névtelen sügér munkájáról: a lobbizó Generali meg a többiek odatolták a kötvényüket és törvényt alkottak egy biztosító társaság belső szabályzatából, csupán azért, hogy a sok agymosott ember még többet fizessen a semmiért.

Itt olvasható a 2006. decemberi törvénymódosítás és annak vágatlan története, amely létrehozott egy jogfosztott kasztot a társadalomban.
A források nagy része törlődött az internetről, mintha a kormányrendelet létrehozásának nyomait szándékosan el akarták volna tűntetni. Ez van. Abszurdisztán, 2009. Avagy maradj otthon, nézd a tévét, sörözzél, olvasd az agymosó bulvársajtót és csak tömegsportokkal foglalkozz...

ha tovább olvasunk alább ebben a felemelő témában, ma már ne igyunk kávét...
Tekintettel arra, hogy a mai magyarországi média a kisebb-nagyobb bűnesetek elkövetőinek etnikai hovatartozását elkendőzi --- hivatkozván a bűnözők emberi jogaira --- létrehozunk egy olyan cikksorozatot, amelyben nem kendőzünk el semmit.

Felhívás

Ha olyan esemény ért hazai- vagy határon túli vízitúráidon, amelynél egyértelműen lopás vagy kirablás, testi fenyítés történt, várjuk írásodat, melyet közzéteszünk. Ugyanígy várjuk mindazon ötleteket, melyek a védekezésre, a lopások elkerülésére csodálatos megoldásokat írnak le. ( info [KUKAC] tengerikajak [PONT] info )
Elmebeteg, skizoid ömlengések, egyebek, meg néhány talán érdekes írás, amely nem feltétlenül a tengeri kajakozásról szól. Személyiségzavaros túravezetők, konzumidióta divathullám a szóhasználatban, a fogyasztói társadalom és egyéb lélekemelő marhaság.
Mert kell neked.
Most.
Különleges élőlények felfedezésétől a ciánszennyezésig minden, ami természetvédelemmel illetve annak károsításával kapcsolatos. Olvashatsz ciánszennyezésekről, olajszállító tankerek katasztrófájáról, vagy egyéb felemelő, a napodat csodálatosabbá tevő jelenségekről.

Mi a plázaidiotizmus? Ide tartoznak az ingatlanpanamák, melyek sporttelepeket, természetvédelmi területeket és nemes egyszerűséggel hajógyárakat tesznek hidegre annak érdekében, hogy hazánkra egyáltalán nem jellemző módon kaszinókat építhessenek, afféle Las Vegassá alakítva az országot! Ezek közé tartozik pl. Sukoró, de ennél sokkal jobban szembetűnőbb az, ami az Óbudai Hajógyári-szigettel történt, itt ugyanis egy nagy múltú hajógyár volt állandó megrendelésekkel.

Nem feledkezhetünk meg a világ egyéb országaiban zajló, pénzügyi oligarchia átkos viselkedésének jelenségeiről sem, melyeket egyetlen halmazban a ,,KONZUMIDIOTIZMUS'' néven tudunk népszerűsíteni. Ezekről is lesz szó.