Immár másfél évvel ezelőtt elindítottunk egy kisebb gyűjteményt azon célból, hogy egy helyen legyen összegyűjtve minden olyan információ, mely a horvát idegenforgalmi törvénymódosításokról, valamint a számunkra elmebetegnek tűnő rendelkezésekről szólnak.

Most itt van egy újabb gyöngyszem (lásd ezen írás végén), amely egy tengeri kajakos internetes fórumra vezet ugyan, de sebaj.

Tudjuk, hogy az internetes fórumokon elég jól össze lehet keveredni az okos gondolatok és az okosnak tűnő gondolatok között, valahogy így álljunk hozzá a párbeszédekhez, melyek ott előfordulnak. Ha érdekel a téma, nézd meg ki mondja amit mond, és mik a forrásai (ha vannak) --- utóbbi többet jelent mint hinnénk.

Vannak érdekes hozzászólások is, melyekkel azonnal egyetérthetünk, egyik példa (2010.szept.1.08:33) körülbelül így szól:

,,Nem kell bonyolítani a dolgokat annyira. [...] Az Adriai-tenger nagyon jó tengeri kajakosok számára. A sok sziget között mindig max. 5 tengeri mérföldenként van egy falu, és mindig csak néhány mérföld a legközelebbi védett öböl, ahol megbújhatsz egy esetleg gyorsan közeledő zivatar elől. A kajakozási feltételek tökéletesek, így a vidék alkalmas kezdők számára is. Nincs dagály (max.0.5m), nincs szörfhullám (amely megborít és zátonyhoz vág a sekély vízen), nincs áramlás (csak elhanyagolható szinten), így nem értjük, miért van szükség holmi bizonyítványhoz élvezni ezt a gyönyörű tengerpartot...?'' --- írják a fórumon (kicsit bővítettük, hogy beileszthető legyen jelen szövegkörnyezetünkbe). Azért ehhez hozzátehetjük, hogy veszélyhelyzetek vagy nehezebb körülmények mindenütt lehetnek, csak megfelelő időben kell oda menni...

Egy másik hozzászólás-részletet is idéznünk kell, mert nagyon egyszerű: ,,A túlzott szabályozás nem tesz semmit biztonságosabbá''

A többit mazsolázzuk ki mi magunk, az ottani fórumhozzászólásokat itt biztosan nem fogjuk kommentálni.

Íme az angol tengeri kajakos fórum linkje:

http://www.ukriversguidebook.co.uk/forum

Kis ráadásként egy másik fórum, melyben egy 2004-es borás balesetet (igen, tengeri kajakos balesetet) tárgyalnak meg:

http://www.seekajakforum.de/forum

Hozzászólások: